Strategi og digitale aktiver

Du har digitale aktiver fx din hjemmeside. Digitale aktiver skal tages seriøst og vedligeholdes - ligesom bilen og kontoret. Virksomhedsejeren som forstår værdien af sine digitale aktiver vil stå over sine konkurrenter på den lange bane.

Hvad er et aktiv?

Et aktiv er en ressource, som du ejer, og som kan tilføre din virksomhed værdi i fremtiden.

Maskinen er et aktiv for fabrikken, og det samme er fabrikkens hjemmeside, fordi at kunderne bruger hjemmesiden til at finde fabrikken og købe produkterne.

Din hjemmeside er et digitalt aktiv, og dem har du mange af.

Underprioriterer du dine digitale aktiver?

Fabrikken vedligeholder sit maskineri, så det fungerer optimalt i hele sin levetid, og bidrager til forretningen.

Du ved hvordan, at du skal vedligeholde og udvikle dine fysiske aktiver i din forretning, men har du samme kendskab til dine digitale aktiver?

Digitale aktiver

Virksomheder er forskellige – særligt pga deres aktiver. Derfor varierer de digitale aktiver også mellem virksomheder, men der er dog nogle digitale aktiver, som de fleste servicevirksomheder har tilfælles.

Domæne

Dit domæne er et aktiv. 

Dine kunder genkender navnet, og leder efter det på internettet.

Andre hjemmesider kan linke til din hjemmeside, hvilket øger din hjemmesides anseelse hos Google, og medfører bedre placeringer i søgeresultaterne.

Derfor er dit domæne et vigtigt digitalt aktiv, som er hele fundamentet for din hjemmeside, og dit digitale brand.

Hjemmeside

Langsigtet gevinst – igen og igen

Din hjemmeside har en masse indhold i form af servicebeskrivelser, gode råd til kunder, samt information om virksomheden. Indholdet kan skabes på tekst, video, lyd eller med grafik.

Det tager mange ressourcer at udarbejde dette indhold. Dette er okay, da du kan drage nytte af indholdet på den lange bane.

En god hjemmeside vil have en langsigtet gevinst for din virksomhed, da indholdet løbende vil arbejde til din fordel. Du laver én artikel én gang, og du kan drage nytte af denne i flere år. 

Indholdet på din hjemmeside er derfor et aktiv for din virksomhed.

Din hjemmeside er din forretning

Din hjemmeside repræsenterer din virksomhed på internettet, og hjemmesiden er derfor en stor del af virksomhedens brand. Hvis din hjemmeside ligner en rodebutik, så vil dine kunder tro, at din service også er sjusket.

Strukturen og kvaliteten af din hjemmeside er med til at afgøre dine placeringer i søgeresultatet. Kvaliteten af din SEO er derfor også et aktiv, som har langsigtet indvirkning på din forretning. 

Bedre SEO → Bedre søgeplaceringer → Flere besøgende → Flere kunder → Større profit → Bedre forretning → Sjovere liv.

Aktiver skal løbende vedligeholdes og udvikles for at beholde den langsigtede gevinst for forretningen. Det er derfor, at der findes investeringsrådgivere til aktier og pedeller til bygninger, så aktiverne kan vedligeholdes og udvikles.

Design

Design kan være fysiske materialer eller digitale filer. 

Dit logo, dine skilte, din hjemmeside og dine reklamer. Det hele skulle gerne ligne hinanden, så dine kunder kan genkende dig. Genkendelse kommer via dine kendetegn, som du genbruger på dit kontor, din hjemmeside, dine biler, osv.

Din kendetegn kan være dine: 

  • Farver
  • Skrifttyper
  • Mønstre
  • Logo
  • Budskaber fx slogans

Alt dette udgør dit design, som er et (digitalt) aktiv, og er med til at udgøre dit varemærke. 

Facebook

Facebookside

Din Facebookside er en digital kommunikationskanal, hvor du kan fange dine følgere med nyheder og budskaber efter dit behov. 

Det tager tid at opbygge en følgerskare på Facebook, og følgerskaren kan have en betydelig værdi for din virksomhed, da du altid kan komme i kontakt med følgerne.

Din Facebookside er et digitalt aktiv, som du opbygger, og som skaber værdi for din forretning.

Facebook annoncering

Facebook annoncering gør dig i stand til at komme ud til en specifik målgruppe – nemt og til billige penge. 

Det kræver viden og ressourcer at opsætte en god annoncestruktur på Facebook. En god annoncestruktur på din Facebook reklamekonto er et aktiv for din virksomhed, da du med et ‘tænd/sluk’ kan nå ud til potentielle kunder, hvis du får behov for dette.

Eksempel: 

Forestil dig, at du har få kunder i sommerperioden, og derfor gerne vil tiltrække interesserede. Med Facebookreklamer kan du relativt nemt tiltrække kunder via din annoncekonto. 

Facebook annoncekontoen er derfor et digitalt aktiv, som kan hjælpe din virksomhed.

Google 

Google My Business

Google My Business er det nye “De gule sider”, men for hele verden – og i en udvidet udgave.

Hvis du løbende opbygger og vedligeholder din Google My Business profil, så vil du have et digitalt aktiv, som Google vil belønne med bedre placeringer i søgeresultaterne. Et højt antal kundeanmeldelser med top bedømmelse vil give din service troværdighed (‘social proof’) og påvirke nye kunder til at vælge din virksomhed.

Google Ads

Ligesom med din Facebookannoncering, så kan du med en god kampagnestruktur altid kunne tænde/slukke for din annoncering efter behov. 

Din Google Ads konto er et digitalt aktiv.

Din digitale infrastruktur

Dine digitale aktiver er afhængige af hinanden. 

Annoncering på Google og Facebook vil eksempelvis lede besøgende ind på din hjemmeside. 

Det er derfor vigtigt, at du har en god opsætning, samt at denne løbende vedligeholdes.

Med en god opsætning og struktur for dine digitale aktiver, så gør du det lettere at vedligeholde og udvikle dine aktiver fremadrettet. Din digitale infrastruktur er ligesom husets fundament.

Konklusion

Du har digitale aktiver. 

De har en stor betydning for din virksomheds langsigtede forretning.

Derfor skal du passe godt på dine digitale aktiver, og bruge dem strategisk, så din forretning får langsigtet værdi af disse. 

En hjemmeside er ikke ‘bare’ en hjemmeside, men et digitalt aktiv, som skal tages seriøst af seriøse virksomheder.